09.11.2016 08:34

SOS-Lapsikylä Kivistöön 2017

Mikä on SOS-Lapsikylä?

SOS-Lapsikylän tavoitteena on lisätä lasten ja perheiden hyvinvointia Suomessa ja maailmalla. Olemme jo yli 50 vuoden ajan auttaneet lapsia, jotka ovat vaarassa menettää tai ovat menettäneet vanhempiensa huolenpidon. SOS-Lapsikylä tarjoaa varhaisen tuen sekä lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluja toimipisteissään eri puolilla Suomea.

SOS-Lapsikylä uudistaa ja laajentaa toimintaansa pääkaupunkiseudulla. Vuosien 2016–2020 aikana uudet lapsikylät rakentuvat niin Espoon Niittykumpuun kuin Vantaan Kivistöön. Molemmat lapsikylät sulautuvat alueille rakentuviin uusiin asuinkortteleihin ja ympäröivään yhteisöön. Lapsikylistä käsin teemme työtä koko Etelä-Suomen alueella. Autamme perheitä varhaisen tuen sekä lastensuojelun avo- ja sijaishuollon palveluin. Olemme aktiivisesti mukana alueella myös kehittämässä lapsiperheiden palveluita ja vaikuttamassa lasten ja perheiden hyvinvoinnin lisäämiseen.

Vantaan lapsikylä

Vantaan Kivistön kaupunginosaan rakentuu lähivuosina kaupunkimainen keskusta palveluineen, puistoineen ja viheralueineen. Kehäradan läheisyys mahdollistaa vaivattoman liikkumisen junalla.

Vantaan lapsikylään tulee 8 asuntoa sijaiskodeille. Ensimmäiset kodit valmistuvat alkuvuodesta 2017 Vantaan Akaattiin, Kivistön uuteen keskustaan Safiirinaukion laidalle ja Aurinkokiven monipuolisten palvelujen läheisyyteen. Aurinkokivessä ovat mm. koulu, kirjasto, liikuntatiloja, neuvola, päiväkoti ja kauppakeskus.

Lähde: https://www.sos-lapsikyla.fi/mita-me-teemme/kehittamistyo/paakaupunkiseudun-uudistuva-sos-lapsikyla/

—————

Takaisin