Luennot, kasvatus- ja parisuhdeillat

Jos haluat ehdottaa tiettyä aihetta näiden iltojen teemaksi, ole meihin yhteydessä sähköpostilla.

Alueellinen vanhempainilta 11.10.2023

KiVa ry oli järjestämässä alueellista vanhempainiltaa, joka pidettiin Aurinkokiven koululla. Turvaallisuusaiheeseen iltaan osallistui noin 80 henkilöä. Yhteistyössä on voimaa. Vanhempainilta on jatkoa viime tammikuussa järjestettyyn alueelliseen vanhempainiltaan. Toivomme vanhempainillan osaltaan lisäävän tietoisuutta alueen ilmiöistä sekä siitä, miten niihin yhteistyöllä voidaan vaikuttaa.

Alueverkostoon kuuluvat Marjaverkko, KiVa ry, Vantaan nuorisopalvelut, Vantaankosken seurakunta, ennaltaestävä poliisi sekä alueen koulut Seutula, Kannisto, Keimolanmäki ja Aurinkokivi. Asiantuntijoina illassa ovat mukana kaupungin poliisikoordinaattori, turvallisuusasiantuntija, Lapsiperheiden sosiaalityö, Nuorisopalvelut ja Someturva.

Alueellinen vanhempainilta 25.1.2023

Kivistön alueen alueverkosto järjesti turvallisuusaiheisen vanhempainillan keskiviikkona 25.1.2023 klo 18-20. Tilaisuus järjestettiin Aurinkokiven aulatilassa. Alueverkostoon kuuluvat Marjaverkko, KiVa ry, Vantaan nuorisopalvelut, Vantaankosken seurakunta, ennaltaestävä poliisi ja alueen koulut Seutula, Kannisto, Keimolanmäki ja Aurinkokivi. Asiantuntijoina illassa ovat mukana kaupungin poliisikoordinaattori sekä turvallisuusasiantuntija, Lapsiperheiden sosiaalityö, Nuorisopalvelut sekä Someturva.

Vanhempainillan teemoina ovat alueen turvallisuus, nuorten päihteiden käyttö ja väkivallalla oireilu sekä huoltajan keinot tunnistaa ja puuttua lapsensa toimintaan. Vanhempainilta on saanut alkukimmokkeen Kivistön alueella loppukesän ja alkusyksyn aikana sattuneista nuorten väkivallanteoista. Jo nyt syksyn aikana ongelmiin on pyritty vastaamaan mm. tiiviillä yhteistyöllä eri toimijoiden välillä, poliisien lisääntyneellä partioinnilla alueella sekä jalkautuvalla nuorisotyöllä erityisesti perjantai-iltaisin. Toivomme vanhempainillan osaltaan lisäämään tietoisuutta alueen ilmiöistä sekä siitä, miten niihin yhteistyöllä voidaan vaikuttaa.

Päihdeilta 23.8.2018 Aurinkokiven koululla

KiVa ry järjestää alueen vanhemmille tilaisuuden päihteisiin liittyen to 23.8 Aurinkokiven koululla. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.
Aiheena mm

  • Paikalla poliisi näyttämässä aitoja huumeiden käyttövälineitä + huumausaineita (esim. miltä bongi näyttää, millaista on kannabis, miltä marihuana tuoksuu, mitä tehdä kun löydät piikin leikkipaikalta jne.
  • Erikoisnuorisotyöntekijä kertoo mitä päihteitä liikkuu ja miten nuoret saavat niitä käyttöönsä (7. luokalla päihteitä on kokeillut sadasta oppilaasta alle kymmenen ja 9. luokalla yli puolet…)

  • Entinen päihdekäyttäjä kertoo kokemuksistaan

  • Sosiaalityöntekijä kertoo mitä vaikutuksia kiinni jäämisellä on tulevaisuuden koulutus- ja työpaikkoihin

  • Lisäksi liikennepuolen poliisi kertoo päihteistä liikenteestä sekä mopojen virittämisestä

KiVa ry järjestää alueen vanhemmille tilaisuuden päihteisiin liittyen to 23.8 Aurinkokiven koululla. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Lue lisää: https://www.kivanetti.fi/news/tulossa-nuorten-vanhemmille-tietoisku-paihteista-23-8-2018/
KiVa ry järjestää alueen vanhemmille tilaisuuden päihteisiin liittyen to 23.8 Aurinkokiven koululla. Tilaisuus on maksuton ja avoin kaikille.

Lue lisää: https://www.kivanetti.fi/news/tulossa-nuorten-vanhemmille-tietoisku-paihteista-23-8-2018/

Motiivit parisuhteessa - info 16.10.2016 Asukaskahvilassa

KiVa ry oli järjestämässä kurssin, jossa kartoitetaan osallistujien elämän perusmotiivit Reiss Motivaatioprofiilin avulla ja tätä tietoa hyödynnetään parisuhteen vuorovaikutuksen parantamiseen. Reiss Motivaatioprofiili on tieteellinen ihmisten motiiveja kartoittava menetelmä. Info pidettiin asukaskahvila Rubiinissa. Ilmoittautuneita kurssille ei tullut tarpeeksi, joten varsinaista kurssia ei voitu järjestää.

27.1.2016 klo 18-19 Tunteet peliin - ymmärrä puolisoa ja tule ymmärretyksi

Monet parit kertovat parisuhteessa olevan kommunikaatio-ongelmia ja toistuvia riitoja. Lähemmässä tarkastelussa usein selviää, että puolisot eivät tavoita toistensa syvimpiä tunnekokemuksia. Psykoterapeutti Juha Petterson Perheasiain neuvottelukeskuksesta kertoo, miten pystyt säilyttämään hyvän tunneyhteyden rakkaimpiisi.

2014 Perheenjäsenten temperamenttierojen ymmärtäminen

Miksi jotkut perheenjäsenen persoonaan liittyvät piirteet ärsyttävät? Millaisten tunteiden itsesäätelyyn perheenjäsenet tarvitsevat apua? Millaisia malleja olet vanhempana tuonut mukanasi omasta lähtöperheestäsi ja miten ne näkyvät oman perheesi arjessa? Kuinka voit tukea lapsen itsetuntoa?
Muun muassa näistä aiheista puhui perheneuvonnan koordinaattori, pari- ja seksuaaliterapeutti Minna Oulasmaa Väestöliitosta.

2010
Kolmas kasvatusiltamme pidettiin tuttuun tapaan Maitorpan päiväkodilla 21.4.2010. Mannerheimin Lastensuojeluliiton suunnittelija KM Laura Kirves alusti keskustelua esityksellään "Kiusaavatko pienetkin lapset?". Toistuvaa ja systemaattista kiusaamista esiintyy jo pienten lasten keskuudessa ja sen ehkäiseminen on tärkeää. Kirves esitteli MLL:n tekemää tutkimusta aiheesta ja kertoi mitä mahdollisuuksia kiusaamisen ehkäisyyn on varhaiskasvatuksessa. Kuulimme myös KiVa koulu hankkeesta, joka on Opetusministeriön rahoittama ohjelma koulukiusaamisen vähentämiseksi ja ehkäisemiseksi. Kivistön koulun opettaja Anja Kiviluoto kertoi KiVa Koulusta ja sen toteutuksesta Kivistön koulussa.

Voit ladata tästä esitysmateriaalin.

2009
Toinen kasvatusiltamme pidettiin Maitorpan päiväkodin tiloissa 23.4.2009. Luennoitsijaksi kutsuttu Sosiaalipsykologi Janne Viljamaa esitteli lasten eri temperamentteja ja antoi näistä runsaasti esimerkkejä. Toinen tunti vietettiin keskustellen ryhmissä ja yleisesti temperamentteihin liittyvistä kokemuksista.

Janne Viljamaan esitysmateriaali.

2008
Ensimmäinen kasvatusiltamme pidettiin 16.4.2008 Maitorpan päiväkodissa.

Erityislastentarhanopettaja, kirjailija ja kouluttaja Jari Tiensuu esitelmöi käytännönläheisesti lapsen kasvuun ja kehitykseen liittyvistä teemoista. Rajat ja rakkaus: pitääkö lapsen totella? Painotettiin rakentavia keinoja lapsen rajoittamiseen sekä tarkasteltiin ylipäänsä aikuisen ja lapsen välistä vuorovaikutusta.

Jari Tiensuun esitysmateriaali.